Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Clintonová: Republikánom by pomohol teroristický útok

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA)

CONCORD - Demokratickí rivali kandidátky na prezidentský úrad Hillary Clintonovej kritizovali senátorku za jej vyjadrenia, že teroristický útok pred voľbami by pomohol republikánom.

Clintonová vo štvrtok svojim stúpencom v meste Concord povedala, že akéhokoľvek nominanta Republikánskej strany by mohla poraziť, čiastočne aj preto, že vie zvládať neočakávané udalosti.

"Existujú okolnosti, ktoré sú mimo našej kontroly a myslím si, že som schopnejšia riešiť veci, nad ktorými nemám kontrolu," povedala bývalá prvá dáma. "Je to hrozná vyhliadka pýtať sa samej seba 'Čo ak? Čo ak?' Ale ak sa pred voľbami udejú isté veci, najmä čo sa týka terorizmu, automaticky budú republikáni zvýhodnení, bez ohľadu na to, ako zle to zvládli, bez ohľadu na to, akým oveľa nebezpečnejším urobili svet," povedala Clintonová.

Jej stranícki kolegovia ju v piatok za tieto slová ostro kritizovali. Bývalý senátor John Edwadrs povedal, že on sa chce sústrediť na to, aby bola Amerika bezpečná a nie na zbieranie politických bodov. "Keď hovoríme o útoku na Ameriku, posledná vec, do ktorej by sme sa mali zapliesť, je politická kalkulácia," povedal Edwards.

V podobnom duchu sa vyjadril aj guvernér štátu Nové Mexiko Bill Richardson: "O terorizme by sme nemali premýšľať v kontexte dôsledkov na domácu politiku, našu krajinu by sme mali pred teroristami chrániť." Senátor Chris Dodd vyhlásil: "Diskusiu o politických dôsledkoch v súvislosti s potenciálnym teroristickým útokom na Spojené štáty považujem, úprimne povedané, za nechutnú."

Hovorkyňa Clintonovej predvolebnej kampane sa ku kritike vyjadrila v piatok v noci slovami: "Senátorka Clintonová len chcela jasne povedať, že má silu a skúsenosti, aby vedela udržať krajinu v bezpečí."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu