Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ohavný čin krkavčej matky: Dcérke nedala šancu, nechutná smrť hneď po pôrode

Mladá žena dostala 15 rokov za vraždu novorodenca Zobraziť galériu (3)
Mladá žena dostala 15 rokov za vraždu novorodenca (Zdroj: reprofoto/TV Nova)

OLOMOUC – O osude krkavčej matky v stredu definitívne rozhodol český Vrchný súd. Za brutálnu popravu svojho zatajeného bábätka dostala trest odňatia slobody vo výške 15 rokov.

Mladá matka otehotnela, keď mala 19-rokov. Tehotenstvo ale zamlčala a okoliu vrátane svojho partnera tvrdila, že má problémy so štítnou žľazou. Svoje zdravé dievčatko porodila vo vani a následne ho v igelitovom sáčku vložila do kufra, ktorý schovala v skrini. Po desiatich dňoch ju partner otvoril. 

Žena 11. októbra 2015 tajne porodila zdravé dievčatko, ktorému nedala šancu na život. Okoliu rastúce bruško vysvetľovala tým, že má zdravotné problémy so štítnou žľazou. V čase tehotenstva na Facebook pridala fotku, kde jej trčí bruško. Jeden z jej priateľov sa opýtal, či je tehotná. „Nie som, len ma môj miláčik dobre vykrmuje,“ odpovedala. 

Študentka pred všetkými tajila svoje tehotenstvo
Zobraziť galériu (3)
Študentka pred všetkými tajila svoje tehotenstvo  (Zdroj: reprofoto/TV Nova)

Mladá žena dostala 15
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto/TV Nova)

O jej tehotenstve vedel len obvodný lekár, ktorý ju poslal ku gynekológovi. Avšak mladá matka jeho odporučenie odignorovala. Na súde argumentovala tým, že sa bojí lekárov. O tehotenstve sa bála povedať aj svojmu partnerovi, mala vraj obavy, že by neveril, že on je otcom. „Mať dieťa pre ňu znamenalo prekážku budúceho pohodlného života,“ povedal na súde v roku 2015 štátny zástupca Vít Legerský.

V deň zamlčaného pôrodu sa sťažovala na veľké bolesti. Priateľ spolu s príbuznými jej chceli pomôcť, no nemocnicu odmietla a zavrela sa do kúpeľne. Svoje dieťa porodila vo vani. Česká stanica uviedla, že ho vraj nechcela zabiť, ale odložiť do babyboxu. No ukázalo sa, že vôbec ju nezaujímalo, kde sa nachádzajú.

Mladá žena dostala 15
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto/TV Nova)

„Dieťa s placentou i pupočnou šnúrou, ktorú sa jej podarilo podviazať, zabalila do osušky a do niekoľkých tašiek, ktoré ešte stiahla gumičkou do vlasou,“ povedal na súde v roku 2015 Legerský.

Igelitový sáčok vložila do kufra, ktorý schovala v skrini. Po desiatich dňoch ju partner kvôli veľkému zápachu otvoril. Krkavčia matka si odsedí 15 rokov za mrežami.

Viac o téme: DieťaVraždaOlomouc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu