Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodič si chcel na nemeckej diaľnici očistiť sklo: FOTO Zrážka a ťažko zranený Čech (51)

Nehoda na diaľnici A8.
Nehoda na diaľnici A8. (Zdroj: BRK, BGL)

BERLÍN - Pri vážnej nehode na diaľnici A8 neďaleko Berchtesgadenu na juhovýchode Nemecka bol v utorok okolo poludnia veľmi ťažko zranený 51-ročný český vodič nákladného vozidla. Zrazil ho osobný automobil, keď vystúpil z kabíny, informoval miestny server heimatzeitung.de.

Hororová NEHODA v Košiciach: Vodič upadol do bezvedomia, FOTO zrážka s BMW a náraz do stromu

Nehoda sa stala v smere na Mníchov, keď 26-ročný vodič z bavorského Traumsteinu chcel prejsť z ľavého jazdného pruhu do pravého a zastaviť, aby si očistil čelné sklo od soli, pretože mu došla voda v ostrekovači. Pri manévri motorista zavadil o nákladné vozidlo, ktoré sa pri následnom úhybnom manévri otrelo o zvodidlá.

Osobné vozidlo nakoniec zostalo stáť naprieč v pravom jazdnom pruhu pred kamiónom. V tejto fáze nehody nikto nebol zranený. Keď ale vodič nákladného vozidla vystúpil a stál v ľavom jazdnom pruhu, zrazilo ho iné osobné auto, ktoré šoféroval 48-ročný Maďar.

Čech utrpel veľmi ťažké zranenia a vrtuľník ho prepravil na kliniku v Traumsteine. Podľa polície je mimo ohrozenia života, ale ponesie si trvalé následky. Okrem neho pri nehode nikto zranený nebol.

Diaľnica bola v smere na Mníchov niekoľko hodín úplne uzavretá a kolóna sa tiahla až k hraničnému priechodu s Rakúskom Walserberg.

Viac o téme: NehodaKamiónNemeckoČech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu