Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Týmto si dostatočne zavaril: U muža, ktorý strieľal na migrantov, našli zásadnú vec

Luca Traini
Luca Traini (Zdroj: SITA/AP)

MILÁNO - Pravicový extrémista podozrivý z postrelenia šiestich afrických migrantov v strednom Taliansku si bol plne vedomý toho, čo robí a neprejavil nad svojím činom žiadnu ľútosť.

V nedeľu o tom informovali súdni predstavitelia. Dvadsaťosemročný Luca Traini bude čeliť obvineniam z viacnásobného pokusu o vraždu s priťažujúcou okolnosťou rasovej nenávisti. Momentálne sa nachádza vo väzbe. Útok sa stal v sobotu v talianskom meste Macerata.

Traini na svoje obete strieľal z auta počas dvojhodinovej jazdy po meste. Podľa televíznej stanice RAI zranenia utrpeli jedna žena a päť mužov z Nigérie, Ghany, Gambie a Mali. Polícia následne v nedeľu prehľadala jeho byt, kde našla Hitlerovu knihu Mein Kampf a ďalšie publikácie o nacizme, ako aj zástavu s keltským krížom, symbolom nadradenosti bielej rasy.

Traini bol neúspešným kandidátom protiimigračnej Ligy Severu v minuloročných komunálnych voľbách, pričom sľuboval vyhnanie desaťtisícov migrantov. Bezprostrednou príčinou jeho činu mohla byť podľa polície túžba po pomste 18-ročného dievčaťa, ktorého telo objavili v stredu neďaleko Maceraty. V súvislosti s prípadom zadržali muža z Nigérie. Sobotná streľba v Macerate by mohla mať vplyv aj na parlamentné voľby v Taliansku, ktoré sa uskutočnia 4. marca.

Viac o téme: Luca Traini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu