Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kennedyho vnuk skritizoval Trumpa: Počas prvého roka šíril chaos a nezhody

Joe Kennedy
Joe Kennedy (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Donald Trump počas prvého roka vo funkcii amerického prezidenta spôsoboval chaos, šíril nezhody a rozdeľoval národ, v reakcii opozičnej Demokratickej strany na Trumpovu správu o stave únie to v noci na stredu uviedol kongresman za štát Massachusetts Joe Kennedy.

Joe Kennedy (37), ktorý je vnukom niekdajšieho senátora Roberta F. Kennedyho, brata zavraždeného prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, predniesol oficiálne stanovisko demokratov v dielni strojárskeho učilišťa v meste Fall River, ktoré bolo kedysi centrom textilného priemyslu štátu Massachusetts.

"Táto administratíva nielen napáda zákony, ktoré nás chránia - ona napáda samotnú myšlienku, že všetci sme hodní ochrany," vyhlásil Keedy.

Ako pripomenula agentúra DPA, Trump počas prvého roka vo funkcii napríklad nariadil dočasné pozastavenie prijímania utečencov, zakázal vstup do krajiny pre takmer všetkých cestujúcich z niektorých moslimských krajín, požiadal Kongres o uvoľnenie prostriedkov na vybudovanie múru na hranici s Mexikom a vyzval na obmedzenie imigrácie za účelom sceľovania rodín.

"Uplynulý rok bol pre mnohých rokom úzkosti, hnevu a obáv," zdôraznil Kennedy. 

V prejave predstavil program politickej alternatívy demokratov voči administratíve Donalda Trumpa, ktorý nazval "Better Deal" (Lepší údel), naznačujúc súvislosť so sociálnodemokratickým programom prezidenta Franklina D. Roosevelta (1933-45). 

Nový demokratický program podľa Kennedyho obsahuje niektoré požiadavky 21. storočia, ako napríklad zvýšenie minimálnych miezd či platenú rodičovskú dovolenku.

Viac o téme: Donald TrumpJoe Kennedy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu