Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Politická kariéra amerického magnáta v troskách: Republikána zruinovala sexuálna aféra

Steve Wynn
Steve Wynn (Zdroj: SITA/AP Photo/Charles Krupa, File)

LOS ANGELES - Americký kasínový magnát Steve Wynn odstúpil v sobotu z funkcie finančného predsedu v Republikánskom národnom výbore (RNC), dôležitom straníckom orgáne republikánov. Urobil tak po tom, ako sa voči jeho osobe vzniesla vlna obvinení z údajného sexuálneho obťažovania.

"Dnes som prijala rezignáciu Steva Wynna na post finančného predsedu Republikánskeho národného výboru," oznámila vo vyhlásení predsedníčka RNC Ronna McDanielová. Denník Wall Street Journal v piatok informoval, že niekoľko žien uviedlo, že ich Wynn sexuálne obťažoval alebo napadol.

Jedna zo žien povedala, že ju Wynn donútil vyzliecť sa a ľahnúť si na masážny stôl vo svojom privátnom apartmáne. Na urovnanie sporu pre zmienený incident neskôr dostala sumu 7,5 milióna dolárov, napísal Wall Street Journal.

Wynn, ktorý v sobotu oslávil 76 rokov, všetky obvinenia poprel. Ako štedrý republikánsky darca mal Wynn v rámci RNC na starosti aj získavanie finančných prostriedkov počas prvého roka vlády prezidenta Donalda Trumpa. V Las Vegas v štáte Nevada je zas známy tým, že tam postavil niektoré z najpopulárnejších kasínových hotelov.

Viac o téme: ObťažovanieSexuálne obťažovanieSteve Wynn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu