Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bizarný prípad v Jihlave: VIDEO Krava ušla pred porážkou, napádala ľudí v uliciach

Krava ohrozovala občanov v Jihlave Zobraziť galériu (4)
Krava ohrozovala občanov v Jihlave (Zdroj: reprofoto/TV Nova)

JIHLAVA – Polročná kravička v poslednej sekunde ušla hrobárovi z lopaty. Tesne pred porážkou unikla z ohrady a v uliciach českej obce ľudí poriadne vyplašila. Spočiatku to bola zábava, no po chvíli sa tristo kilová krava premenila na hrozbu a pár ľudí aj napadla. Celú kurióznu situáciu sa podarilo zachytiť na video.

Čierna kravička pravdepodobne vycítila, že jej hrozí nebezpečenstvo. V deň, keď jej majiteľ chystal porážku, ušla zo zle zavretej ohrady. Vystresovaná polročná kravička sa náhle rozutekala po uliciach Jihlavy. Miestni občania boli poriadne vydesení.

Polročná krava z Jihlavy
Zobraziť galériu (4)
Polročná krava z Jihlavy  (Zdroj: reprofoto/TV Nova)

Splašená 300-kilová krava sa pre nich stala hrozbou. Niektorí tvrdia, že vystresovaná krava ich aj napadla. Kravička bola riadne ťažký oriešok. Na jej odchyte pracovalo až 6 mužov. Po troch hodinách práce sa im kravu podarilo zahnať do miestneho areálu, ktorý susedí s Jihlavskou ZOO. „Do istej miery zastrašovala ľudí. Dúfam, že sa nikomu nič nestalo,“ povedal pre Tv Nova majiteľ areálu biofarmy, Josef Sklenář.

Komplex celého areálu sa z bezpečnostných opatrení v dôsledku odchytu uzavrel. Nasledoval príchod veterinára, ktorý krave vpichol dve injekcie na ukľudnenie. Krava mala ostať ležať, no to, čo sa v skutočnosti udialo zaskočilo aj samotného veterinára. Krava sa aj po dvoch dávkach omamnej látky rozutekala do ďalšej časti areálu. Pasovalo sa s ňou šesť chlapov a veterinár jej následne vpichol uspávacie sérum. Celý odchyt trval tri hodiny, než kravička ostala ležať.

Areál biofarmy, kde odchytili kravu
Zobraziť galériu (4)
Areál biofarmy, kde odchytili kravu  (Zdroj: reprofoto/TV Nova)

Podľa informácií českej televízie, krava bude najmenej týždeň umiestnená v karanténe, aby sa spamätala z uspávacích injekcií. Kto vie, možno si nakoniec akčnú kravičku majiteľ nechá na odchov. 

Veterinár Michael Horský, ktorý podal krave uspávacie sérum
Zobraziť galériu (4)
Veterinár Michael Horský, ktorý podal krave uspávacie sérum  (Zdroj: reprofoto/TV Nova)

Viac o téme: ČRKravaJihlava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu