Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tlak okolia a hroznú hanbu nezvládla: Šéfka univerzity po obrovskom škandále odstúpila

Lou Anna Simonová
Lou Anna Simonová (Zdroj: SITA/AP/Al Goldis)

EAST LANSING - Prezidentka Michiganskej štátnej univerzity Lou Anna Simonová odstúpila v stredu zo svojej funkcie po kritike toho, ako sa škola zaoberala obvineniami voči bývalému lekárovi americkej gymnastickej reprezentácie Larrymu Nassarovi.

Správa o Simonovej rezignácii prišla len niekoľko hodín po tom, ako Nassara, ktorý na tejto univerzite pracoval ako lekár, odsúdili na 40 až 175 rokov väzenia. Trest dostal za zneužitie a obťažovanie vyše 150 žien a dievčat pod zámienkou lekárskeho vyšetrenia. Niektoré z nich boli športovkyňami práve na Michiganskej štátnej univerzite. Mnohé zo žien obviňovali univerzitu zo zlého vybavovania sťažností ohľadom Nassara.

"Keďže sa tragédie politizujú, vina je nevyhnutná," napísala Simonová v rezignačnom liste. "Je len prirodzené, že ako prezidentka som cieľom tohto hnevu".

Simonová získala na tejto univerzite doktorát v roku 1974 a jej prezidentkou sa stala v roku 2005 po tom, ako sa úspešne uplatnila vo viacerých administratívnych funkciách, dodáva agentúra AP.

Viac o téme: Lou Anna SimonováLarry Nassar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu