Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Belgickým mestom otriasol výbuch: Zrútila sa budova, dvaja mŕtvi a 14 zranených

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Sigrid Vermeulen via AP)

BRUSEL - Dvaja ľudia prišli o život a štrnásť ďalších utrpelo zranenia po tom, ako výbuch v severobelgickom prístavnom meste Antverpy zničil v pondelok večer tri priľahlé obytné budovy. Informovala o tom v utorok polícia a zdôraznila, že incident nesúvisí s terorizmom.

Polícia uviedla, že v utorok našla pod troskami dve telá. Piati ľudia sú zranení vážne a ďalší je v kritickom stave. Explózia otriasla časťou mesta, kde žije mnoho študentov.

Podľa vyhlásenia polície väčšina zranení je ľahká. Záchranári vytiahli spod trosiek sedem živých osôb. Hovorca antverpskej polície Wouter Bruyns povedal pre stanicu VRT: "Zranených je približne desať, maximálne 20 ľudí. Našťastie, mnohí z nich majú iba ľahké zranenia."

Explózia zasiahla obytné budovy v pondelok večer a antverpská polícia urýchlene oznámila, že výbuch nebol súčasťou teroristického útoku. Podľa štátnej stanice RTBF išlo o výbuch plynu.

Najmenej jedna budova sa celá zrútila. Záchranári aj okolo polnoci prehľadávali trosky, napísala agentúra AP. Belgicko sa nachádza v stave vysokej pohotovosti po krvavých samovražedných bombových útokoch z roku 2016 a vlne islamistických útokov po celej Európe, pripomenula agentúra Reuters.

Belgickým mestom otriasol výbuch:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Sigrid Vermeulen via AP)

Viac o téme: VýbuchBelgickoAntverpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu