Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovák si posedí za vykrádanie českých bankomatov: Jeho argumentácii pred súdom neuveríte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V minulosti opakovane trestaného zlievarenského robotníka zo Slovenska Romana H. (40) poslal Krajský súd v Českých Budějoviciach v pondelok na sedem rokov za mreže, a to za pokus o vykradnutie štyroch bankomatov na juhu Čiech, Moravy a na Vysočine.

Obžalovaný argumentoval, že stopy vrátane DNA, ktoré sa našli pri bankomatoch, sa tam dostali cez náradie a rukavice, ktoré požičiaval bratovi, pričom on sám údajne na miestach činu nebol. Navyše tvrdil, že jeho brat požičiaval náradie neznámym Ukrajincom i Albáncom. Súd si však toto tvrdenie neosvojil.

Podľa obžaloby sa Slovák vlámal do objektov s bankomatmi v Dačiciach, Bystřici nad Pernštejnom, Morkovicach a Lednici, úspešný bol však iba v jednom z prípadov, keď odcudzil kazety obsahujúce 1,2 milióna Kč. Vyplýva to z informácií internetového servera iDNES.cz.

Páchateľ postupoval identicky, všade najskôr zlikvidoval elektronické zabezpečenie a do trezorov sa pokúšal dostať cez zadné dvierka. Škodu, ktorú spôsobil, vyčíslili na viac ako šesť miliónov Kč. Rozsudok zatiaľ nenadobudol právoplatnosť, tak štátny zástupca, ako aj obhajca využili zákonom stanovenú lehotu na zváženie ďalšieho postupu.

Viac o téme: KrádežVäzenieBankomat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu