Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Biely dom sa naďalej bráni voči novej knihe o Trumpovi: Brak a samé výmysly

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Autor novej nelichotivej knihy o Bielom dome a jeho šéfovi Donaldovi Trumpovi, Michael Wolff, v pondelok poprel vysvetlenie bývalého Trumpovho stratéga Steva Bannona týkajúce sa výrokov, ktoré nahnevali amerického prezidenta.

Wolff v pondelok vystúpil v programe Morning Joe na televíznej stanici MSNBC, kde rozprával o svojej knihe Fire and Fury: Inside the Trump White House (Oheň a hnev: Vo vnútri Trumpovho Bieleho domu).

V knihe sú aj pasáže, kde Bannon opisuje stretnutie Donalda Trumpa mladšieho, vplyvných spolupracovníkov z volebnej kampane a ruskej právničky Natalie Veseľnickej z júna 2016 v newyorskom mrakodrape Trump Tower ako "vlastizradné" a "nevlastenecké". Bannon v nedeľu pozmenil opis stretnutia. A vydal vyhlásenie, že jeho výroky mierili na bývalého šéfa Trumpovej predvolebnej kampane Paula Manaforta, nie na Trumpovho najstaršieho syna. Bannon vo vyhlásení naopak chválil prezidentovho syna a dodal, že ľutuje, že ho nezverejnil skôr.

Wolff však v pondelkovom televíznom programe povedal, že Bannonove výroky "mierili priamo na Donalda mladšieho". Kniha charakterizuje 45. prezidenta Spojených štátov ako lídra, ktorý nechápe vážnosť svojho úradu a ktorého schopnosti jeho spolupracovníci spochybňujú. Trump ostro skritizoval knihu ako "vymyslenú". Dodal, že "je plná klamstiev, prekrútených informácií a zdrojov, ktoré neexistujú".

Na obranu Trumpa sa postavili aj ďalší predstavitelia jeho administratívy a snažia sa utlmiť dôsledky tejto kontroverznej knihy, ktorá spochybňuje Trumpovu spôsobilosť vykonávať prezidentský úrad. Hlavný politický poradca Stephen Miller povedal, že obsah "protirečí realite", a knihu označil za "brak".

Viac o téme: Donald TrumpSteve BannonMichael Wolff
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu