Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mrazivé počasie v USA: Američania očakávajú najchladnejšiu noc vo svojej histórii

(Zdroj: TASR/AP Photo/Julio Cortez)

Washington - Východnú časť Spojených štátov čaká najchladnejšia noc v histórii tamojších meteorologických záznamov. Očakáva sa, že v dôsledku arktického frontu tu klesnú teploty zo soboty na nedeľu až na mínus 35 stupňov Celzia, uvádza spravodajská stanica Sky News.

Nepriaznivé počasie je zvýraznené snežením, vetrom so silou hurikánu a pobrežnými záplavami. V meste Boston vozidlá primrzli k zemi po tom, ako sa záplavová voda zmenila na ľad. Na niektorých miestach museli zachraňovať ľudí, ktorí sa následkom záľahy snehu nemohli dostať zo svojich domov.

Mohlo by vás zaujať:
Zima udrela v plnej sile: Niagarské vodopády sa zmenili na ľadové umenie

Vietor a studený vzduch sa budú presúvať cez daný región od oblasti stredoatlantických štátov do oblasti Nového Anglicka. Meteorológovia predpokladajú, že chladné počasie zostane v tomto regióne do konca nasledujúceho týždňa. Prírodný živel si vyžiadal už najmenej desať obetí na životoch.

Extrémne chladné počasie sa vytvorilo v Mexickom zálive a vo štvrtok už spôsobovalo varovania pred snehovými búrkami a mimoriadny stav po celom východnom pobreží USA. Školy a obchody boli zatvorené, množstvo letov a vlakových spojov museli zrušiť. Bez elektriny zostali tisíce domácností.

Podobnú situáciu zažíva aj východ Kanady. V provincii Nové Škótsko zaznamenali vietor s rýchlosťou 169 kilometrov za hodinu, zatiaľ čo na medzinárodnom letisku v Toronte v provincii Ontário bolo v piatok ráno 23 stupňov Celzia pod nulou. Išlo o najchladnejší 5. január v tejto lokalite od roku 1959.

Viac o téme: ZimaPočasieMrázUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu