Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO USA zasiahla vlna arktického počasia: Rok 2018 začne v rekordných mrazoch

Niagarské vodopády zamrzli. Zobraziť galériu (4)
Niagarské vodopády zamrzli. (Zdroj: TASR/AP)

WASHINGTON - Vlna arktického počasia, ktorá zasiahla veľkú časť Spojených štátov, nepoľaví ani v prvý deň roka 2018. Národná meteorologická služba predpovedá v niektorých oblastiach na stredozápade a východnom pobreží rekordne nízke teploty, čo pripisuje prúdeniu chladného vzduchu zo strednej Kanady.

Výstrahy pred mrazmi sa týkajú aj mesta New York, kde sa v čase tradičného vítania nového roka v uliciach očakáva teplota mínus 12 stupňov Celzia. V dôsledku vetra však budú ľudia pociťovať ešte väčší chlad, zatiaľ čo premávku na cestách môže narušiť niekoľkocentimetrová vrstva čerstvého snehu.

New Bedford, štát Massachusetts
Zobraziť galériu (4)
New Bedford, štát Massachusetts  (Zdroj: TASR/AP)

Podobné výstrahy budú v Spojených štátoch počas silvestrovskej noci platiť na území, kde žije dokopy 70 miliónov ľudí, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na správy televíznej stanice CNN.

FOTO USA zasiahla vlna
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Jack Hanrahan/Erie Times-News via AP)

Pásmo, kde má v pondelok 1. januára teplota poklesnúť na približne mínus 17 stupňov Celzia, zasahuje smerom na juh až k hraniciam štátu Oklahoma. Na opačnej strane, teda pri hranici s Kanadou, sa očakávajú v nadchádzajúcich dňoch viac ako 30-stupňové mrazy.

FOTO USA zasiahla vlna
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Jack Hanrahan/Erie Times-News via AP)

Južné štáty Texas a Florida by sa mali podľa Národnej meteorologickej služby zase pripraviť na daždivý príchod nového roka v dôsledku vlny postupujúcej tlakovej níže.

Viac o téme: MrazyUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu