Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Maskovaní muži brutálne zbili známeho ruského enviromnentálneho aktivistu: Skončil v nemocnici

Andrej Rudomacha
Andrej Rudomacha (Zdroj: TASR/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, file)

MOSKVA - Maskovaní muži brutálne zbili známeho ruského environmentálneho aktivistu Andreja Rudomachu. Oznámila to v piatok agentúra AP s odvolaním sa ním vedenú organizáciu s názvom Ekologická hliadka na Severnom Kaukaze (EVSK/EWNC).

Na Andreja Rudomachu podľa nej zaútočili vo štvrtok traja maskovaní muži v meste Krasnodar na juhu Ruska. Aktivistu následne previezli do nemocnice s viacerými zraneniami vrátane fraktúry lebky a zlomeného nosa, nie je však v ohrození života. 

Podľa predstaviteľa EVSK sa Rudomacha spolu s ďalšími spolupracovníkmi len nedávno vrátil z cesty do oblasti Čierneho mora, kde dokumentoval nelegálnu stavbu luxusného sídla. Útočníci ukradli aj kamery, ktoré členovia skupiny používali počas tejto cesty. Organizácia tiež nedávno zverejnila správu o nelegálnej loveckej expedícií, ktorej sa zúčastnili aj viacerí lokálni činitelia. Útok už začali vyšetrovať miestne orgány. 

Ekologická hliadka na Severnom Kaukaze už roky odhaľuje nezákonné skládky odpadu, ničenie krajiny a kontamináciu vodných tokov na juhu Ruska. Niektorí jej aktivisti upozornili aj na machinácie miestnych funkcionárov, ktorí si postavili sídla v lesných a prímorských biotopoch s neporušenou prírodou, pripomína agentúra AP. 

Viac o téme: BitkaAndrej Rudomacha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu