Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Reštauráciu v Bombaji zachvátil požiar: VIDEO Najmenej 15 mŕtvych a desiatky zranených

Reštaurácia v plameňoch. Zobraziť galériu (4)
Reštaurácia v plameňoch. (Zdroj: SITA/AP)

NAÍ DILLÍ - Najmenej 15 ľudí prišlo o život pri požiari, ktorý v piatok nadránom vypukol v jednej z reštaurácií v indickom Bombaji. Desiatky ďalších utrpeli zranenia, médiá uvádzajú 50 zranených. Podľa jedného zo zástupcov hasičského zboru sa nešťastie stalo okolo 1:00 (20:30 predošlého dňa SEČ). Reštaurácia sa nachádzala na vrchu štvorposchodovej budovy, cez ktorú sa oheň následne rýchlo prehnal.

Do nemocnice v súvislosti s požiarom priviezli viac ako 50 ľudí. Ako informuje agentúra AP s odvolaním sa na jedného z miestnych lekárov, 12 osôb tam liečia na život neohrozujúce zranenia.

Reštauráciu v Bombaji zachvátil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Podľa úradov je medzi mŕtvymi 11 žien. Televízia TimesNow informovala, že väčšina z obetí zomrela v dôsledku udusenia dymom. Po vypuknutí požiaru na mieste vznikol chaos a na utekajúcich ľudí sa podľa televízie zrútil strop z umelého bambusu, ktorý sa rýchlo vznietil. Uhasenie požiaru trvalo viac ako päť hodín, postaralo sa o to osem požiarnických áut.

Reštauráciu v Bombaji zachvátil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

V súvislosti s požiarom začala polícia prešetrovať majiteľov a manažéra podniku pre podozrenie zo zabitia z nedbanlivosti. Nikoho zatiaľ nezatkla.

Reštauráciu v Bombaji zachvátil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rajanish Kakade)

Reštaurácia bola jednou z viacerých takýchto podnikov nachádzajúcich sa v budove v bývalej priemyselnej časti centrálneho Bombaja. V jej areáli okrem toho sídlia aj viaceré televízne stanice, ktoré pre poškodenie svojho zariadenia museli prerušiť vysielanie.

Viac o téme: ReštauráciaPožiarIndiaBombaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu