Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Izraelský premiér Netanjahu to má nahnuté: Tisíce ľudí vyzývali na jeho odstúpenie

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: SITA)

Tisíce Izraelčanov demonštrovali v sobotu opäť v Tel Avive proti korupcii a vyzývali na odstúpenie premiéra Benjamina Netanjahua. Menší protest proti korupcii sa prvýkrát konal aj v Jeruzaleme, kde svoju nevôľu prišli vyjadriť stovky ľudí, informovala agentúra AP.

Protesty organizujú odporcovia Netanjahua v Tel Avive už štvrtý týždeň po sebe. Najnovšie zhromaždenie prilákalo podľa miestnej polície do centra metropoly niekoľko tisícok ľudí. Na menšom pravicovo orientovanom protikorupčnom proteste v Jeruzaleme vystúpil s prejavom aj bývalý izraelský minister obrany Moše Jaalon.

Organizátori demonštrácii dúfajú, že takýmito akciami dotlačia úrady k podniknutiu krokov, ktoré nakoniec donútia Netanjahua odstúpiť z funkcie premiéra.

Netanjahu v súčasnosti čelí dvom kriminálnym vyšetrovaniam. Predmetom jedného sú dary od istého miliardára za údajne poskytnutie výhod, v druhom ide o údajný kontakt s vydavateľom novín s cieľom ovplyvniť mediálny trh.

Konzervatívny premiér popiera akékoľvek pochybenie a tvrdí, že je obeťou "honu na čarodejnice" organizovaného médiami s cieľom zvrhnúť jeho vládu.

Viac o téme: Benjamin Netanjahu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu