Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nálety v Sýrii pokračujú v plnej sile: Najnovšie si vyžiadali 17 životov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Najnovšie nálety v provincii Idlib v severozápadnej Sýrii si vyžiadali 17 životov a 31 zranených. V stredu o tom informovala organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii. Neznáme bombardéry zasiahli dedinu Maaršúrín v južnom sektore zmienenej provincie.

Vládne ozbrojené zložky realizovali v uplynulých týždňoch v tejto oblasti pod kontrolou povstalcov intenzívne nálety, dodalo SOHR. Ako napísala agentúra DPA, v provincii Idlib žijú podľa odhadov dva milióny obyvateľov spoločne s tými, ktorí utiekli pred bojmi z ostatných sýrskych území.

Idlib je zároveň poslednou sýrskou provinciou pod kontrolou povstalcov. Dominuje jej koalícia združená pod sýrsku odnož medzinárodnej teroristickej siete al-Káida. Sýrska odnož al-Káidy, známa ako Front an-Nusra, sa na jar tohto roka premenovala na Front dobytia Sýrie (Fatah aš-Šám) a stojí na čele aliancie povstaleckých skupín Haját Tahrír aš-Šám, ktorá viedla boje proti sýrskym vládnym silám a ich ruským a iránskym spojencom na väčšine frontov v Sýrii. Aktuálne sa jej bojovníci sústreďujú v provincii Idlib.

Viac o téme: SýriaIdlib
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu