Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Akrobatický kúsok Američana na Bali: Pri úteku z väzenia preskočil šesťmetrový plot

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

DENPASAR - Z preplneného väzenia na ostrove Bali v pondelok ušiel americký väzeň. Tonny Nainggolan, riaditeľ väznice Kerobokan, vyhlásil, že 32-ročný Christian Beasley rozrezal strop a následne preskočil šesťmetrový múr. Muža zatkli v auguste na pošte v Kute s balíčkom, v ktorom našli 5,7 gramu hašiša.


Riaditeľ dodal, že strážnikom sa podarilo chytiť 57-ročného Američana Paula Anthonyho Hoffama, ktorý sa takisto snažil ujsť. Hoffam dostal v júli 20 mesiacov za mrežami za krádež.

Surung Pasaribu z ministerstva spravodlivosti a ľudských práv povedal, že v súčasnosti vyšetrujú možnú spoluúčasť väzenských dozorcov, ktorých je podľa neho v zariadení veľmi málo. Väzenie je určené pre približne tristo ľudí, no nachádza sa v ňom takmer 1600 väzňov.

Z väzenia v hlavnom meste Denpasar ušli v júni štyria cudzinci. Bulhara a Inda zadržali o niekoľko dní neskôr, Austrálčana a Malajzijčana sa úradom zatiaľ nepodarilo chytiť.

Podobné prípady sú v indonézskych preplnených väzniciach časté. V máji ušlo zo zariadenia na ostrove Sumatra 440 väzňov. V júli 2013 sa na ostrove dostalo na slobodu počas vzbury približne 240 väzňov, vrátane niekoľkých teroristov.

Viac o téme: VäzenieBali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu