Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Španielski ministri prišli s odvážnym vyjadrením: Rusi majú podiel na kríze v Katalánsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Santi Palacios)

MADRID - Na údajné manipulácie z Ruska na sociálnych sieťach, ktoré súvisia s krízou okolo nezávislosti Katalánska, poukázala v piatok v Madride španielska ministerka obrany Maria Dolores de Cospedalová. Podľa jej slov však nie je jasné, či je do celej záležitosti zapletená ruská vláda.

Ministerka, ktorá na tlačovej konferencii reagovala na otázku jedného z novinárov o zasahovaní Ruska do vnútorných záležitostí európskych štátov s dôrazom na krízu okolo Katalánska, neuviedla podľa ORF žiadne konkrétne príklady manipulatívnych správ či posolstiev.

O dôkazoch o aktivitách "ruských sietí" a "hackerov" hovoril v piatok vo vysielaní jednej z rozhlasových staníc šéf španielskej diplomacie Alfonso Dastis. Podľa jeho slov však tieto nesmerujú výlučne proti Španielsku, ale ich cieľom je skôr destabilizácia Európskej únie.

Ako informoval hovorca španielskej centrálnej vlády, podobné prípady manipulácií prostredníctvom webu budú aj predmetom rokovania ministrov zahraničných vecí členských krajín Únie v pondelok v Bruseli.

Viac o téme: RuskoŠpanielskoKatalánskoMadridVyhlásenie nezávislosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu