Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Auto vo Francúzsku zámerne vrazilo do chodcov: Vodič na to dostal rozkaz

(Zdroj: topky)

BLAGNAC - Troch zranených si vyžiadal incident, pri ktorom v piatok vodič auta zámerne vrazil do skupiny chodcov na chodníku pred obchodnou akadémiou v meste Blagnac, ležiacom neďaleko Toulouse v regióne Haute-Garonne na západe Francúzska.

Zranení sú traja čínski študenti, jeden muž (23) a dve ženy (22, 23). Podľa spravodajskej televízie BFMTV zranenia dvoch z nich sú vážne, ale nie sú v ohrození života. Tretia osoba utrpela ľahšie zranenia. Podľa BFMTV 28-ročný vodič auta vypovedal, že do skupiny chodcov na chodníku vrazil zámerne a že na to "dostal rozkaz". Polícia ho zadržala neďaleko miesta činu. Prípadom sa zaoberá polícia v Toulouse.   

Vodič auta, ázijského pôvodu, je polícii známy za menej závažné delikty, ako aj pre obchodovanie s drogami. BFMTV s odvolaním sa na svoje zdroje dodala, že francúzske tajné služby na podozrivého muža neviedli spisy "S", ako sa označujú prípady osôb podozrievaných z islamistickej radikalizácie.

Podľa prokurátora v Toulouse Pierre-Yvesa Couilleaua zadržaný uviedol, že túžba nabehnúť do ľudí v ňom zrela zhruba jeden mesiac. Podľa policajných zdrojov muž sám seba označil za schizofrenika. Podľa agentúry Reuters muž dlho trpel duševnými problémami a až do minulého decembra bol hospitalizovaný.

Viac o téme: Zrážkaútok FrancúzskoBlagnac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu