Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kauza Slováka, ktorý útočil nožom v plzenskom bare: Dostal štyri a pol roka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PLZEŇ - Na štyri a pol roka za mreže poslal Krajský súd v Plzni Slováka Mária Š., a to za ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Pôvodne hrozilo obžalovanému 12-20 rokov väzenia, pretože čelil obžalobe z pokusu o vraždu, čo však súd prekvalifikoval.

Informáciu priniesol vo štvrtok internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu súdu Davida Ungra. Slovák, ktorý si trest má odpykať vo väznici so sprísneným režimom, v zmysle žaloby niekoľkokrát bodom nožom hosťa v bare v Plzni 21. apríla. Súd, ktorý rozhodol aj o prepadnutí noža použitého pri útoku, súčasne nariadil obžalovanému podrobiť sa ochrannej protialkoholickej liečbe ústavnou formou. 

Žeriavnik, ktorý mal v inkriminovanom čase v krvi takmer tri promile alkoholu, sa v súdnej sieni k činu priznal, aj keď si podľa vlastných slov pre opitosť pamätal iba jedno bodnutie nožom. Útoku predchádzala zvyšujúca sa agresivita podnapitého Slováka, ktorého pre to najskôr vyhodili z podniku. On sa však po asi 30 minútach vrátil a s nožom zaútočil bez akéhokoľvek varovania na Oldřicha C., s ktorým sa už skôr dostal do verbálneho sporu.

Poškodenému spôsobil zranenia hornej a dolnej končatiny, na krku i v oblasti slabín. K prekvalifikovaniu činu došlo nielen na základe znaleckých posudkov o charaktere zranení, ale aj preto, že žiadny z očitých svedkov nepotvrdil, že by útočník hrozil obeti zabitím. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Viac o téme: Barútok SlovákPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu