Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Juhokórejskí rukojemníci stále v zajatí, oslobodzovanie neprebieha

Deväť z 23 unesených Juhokórejčanov
Deväť z 23 unesených Juhokórejčanov (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Agentúra Reuters dementovala svoju informáciu, že v Afganistane sa dnes začala vojenská operácia na záchranu 21 Juhokórejčanov, zadržiavaných bývalým vládnucim hnutím Taliban.

Afganský štátny úradník, citovaný v predošlej správe, údajne hovoril o začatí vojenskej operácie iného druhu. Ministerstvo obrany Afganistanu dnes popoludní zdôraznilo, že cieľom prebiehajúcej vojenskej operácie proti bojovníkom Talibanu v provincii Ghazní nie je oslobodenie juhokórejských rukojemníkov. Hovorca ministerstva zahraničných vecí Kórejskej republiky v tejto súvislosti vyhlásil, že bez povolenia Soulu by sa afganské úrady určite nepodujali na viac ako riskantné vyslobodenie zadržiavaných Juhokórejčanov.

Všetci rukojemníci sú nažive, aj keď dnes predpoludním vypršalo ultimátum, ktoré Taliban pod hrozbou usmrtenia zadržiavaných cudzincov dal Kábulu na oslobodenie väznených islamských militantov. Južná Kórea chcela za pomoci USA dosiahnuť dohodu afganskej vlády s únoscami, Washington však odmietol robiť ústupky. Dvoch Juhokórejčanov už v priebehu minulých dní zabili, osud ďalších je neistý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu