Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Stále bez výsledku: Záchranárom sa zatiaľ nepodarilo lokalizovať nezvestnú helikoptéru

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

OSLO - Pátranie po nezvestnom ruskom vrtuľníku vo vodách Severného ľadového oceánu v okolí súostrovia Špicbergy, ktoré pokračovalo po celú noc, neprinieslo do piatkového rána očakávaný výsledok.

Záchranárom, ktorých prácu sťažoval prudký vietor, sa nepodarilo vo vodách ani len lokalizovať vrak stroja. Helikoptéra s tromi vedcami a piatimi členmi posádky na palube - všetko občanmi Ruskej federácie - smerovala vo štvrtok podľa spresnených informácií z niekdajšej osady Pyramiden do ruskej osady Barentsburg. Dva až tri kilometre pred cieľovou destináciou sa zrútila do vôd.

Nešťastiu nepredchádzalo žiadne núdzové volanie. Ako vyplýva z informácií tlačovej agentúry Interfax, možnou príčinou nešťastia boli náročné poveternostné podmienky alebo pochybenie pilota.

Vo štvrtok večer našli s využitím sonaru vo vode stopy po rope, avšak ani nasadenie miniponorky neviedlo k očakávanej lokalizácii vraku, respektíve miesta dopadu stroja. V piatok pátranie v oblasti pokračuje, pričom sa na ňom mali podieľať aj posádka pátracieho lietadla a loď pobrežnej stráže.

Viac o téme: HelikoptéraŠpicbergy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu