Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PRÁVE TERAZ Tragická nehoda vlaku vo Fínsku: Zatiaľ hlásia štyroch mŕtvych a 11 zranených

Zábery z tragickej nehody Zobraziť galériu (4)
Zábery z tragickej nehody (Zdroj: SITA)

RASEBORG - Nehoda vlaku na juhu Fínska si vyžiadala najmenej štyroch mŕtvych. Incident sa stal dnes ráno v meste Raseborg, približne 85 kilometrov od Helsínk. Podľa doterajších správ sú traja zosnulí vojaci a jeden by mal byť civilista z vlaku.

Podľa spresnených údajov sa nehoda stala na nechránenom železničnom priecestí, cez ktoré prechádzalo terénne vojenské vozidlo typu Sisu SA-150 s ôsmimi vojakmi. Tí sa zúčastňovali na vojenskom cvičení v južnej časti Fínska, uviedol armádny hovorca Jörgen Engroos.

Zábery z tragickej nehody
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Minister obrany Jussi Niinistö prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter vyjadril k nehode už ráno. "Toto ráno sa začalo krutými správami. Cítim smútok." Agentúra FNB predtým informovala, že do nemocnice previezli osem zranených.

Zábery z tragickej nehody
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Oblastný policajný náčelník Mats Sjöholm sa vyjadril, že príčina nešťastia je predmetom vyšetrovania, poukázal však na nepriaznivé počasie sprevádzané snežením. Zranené osoby boli prevezené do nemocníc, pričom neboli známe podrobnosti o ich stave.

Svoj zármutok v súvislosti s úmrtím vojakov vyjadril aj hlavný veliteľ ozbrojených síl Jarmo Lindberg. Vlajky vo všetkých vojenských zariadeniach v krajine nariadil minister spustiť na pol žrde, uviedla fínska verejnoprávna vysielacia spoločnosť YLE.

Zábery z tragickej nehody
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Fínsky prezident Sauli Niinistö vydal kondolenčné vyhlásenie, v ktorom túto udalosť označuje za "nešťastnú tragédiu". Upozornil, že obeťami sú branci "slúžiaci svojej vlasti". Mesto Raasepori, známe aj pod švédskym názvom Raseborg, sa nachádza pri južnom pobreží Fínska, približne 85 kilometrov juhozápadne od Helsínk.

Viac o téme: NehodaVlakFínsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu