Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neopätovaná láska dohnala muža k hroznému činu: Po 20 rokoch mu polícia prišla na stopu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Vo Viedni sa v utorok začal proces s obžalovaným z pokusu o vraždu spred viac ako 20 rokov, ktorého motívom bola neopätovaná láska. Pred súd predstúpil medzičasom 45-ročný Albánec, ktorý vo februári 1997 ťažko zranil svoju priateľku.

O štyri roky staršia obeť útoku, ktorá má za sebou 18 operácií, bola iba krátkodobou partnerkou Albánca. Ten však jej následné odmietnutie a zmenu na platonický vzťah odmietol vziať na vedomie a použil strelnú zbraň. Podľa vlastných slov ju však nemienil pripraviť o život, vyplýva z informácií verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF.

Predpokladaný útočník po čine opustil Rakúsko, ukrýval sa vo vlasti, kde si založil rodinu a v súčasnosti je otcom piatich detí. Na stopu mu kriminalisti prišli až začiatkom tohto roka. Následne došlo k zadržaniu podozrivého a jeho vydaniu na trestné stíhanie do Rakúska.

Žena chcela v súdnej sieni vypovedať priamo pred obžalovaným a objasniť mu, že jej zničil život. Proces v utorok odročili na 21. decembra. Súd sa rozhodol vyžiadať si balistický posudok, ako aj vypočuť si názor súdneho lekára Christiana Reitera.

Viac o téme: LáskaPokus o vražduSúd Rakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu