Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mladík začal besnieť a útočiť sekerou: Zranil viacero ľudí, nezastavila ho ani nehoda auta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

FLUMS - Sedemnásťročný mladík sekerou napadol a zranil viacero ľudí vo švajčiarskom meste Flums. Stalo sa tak v nedeľu krátko po 20:00, informovala polícia kantónu St. Gallen s tým, že páchateľ bol lotyšskej národnosti a v meste žil.

Podľa vyšetrovateľov tínedžer najprv zaútočil na ľudí na námestí a z miesta činu ušiel v ukradnutom aute, s ktorým mal neskôr nehodu. Následne pokračoval pešo k čerpacej stanici, kde zranil ďalších ľudí. Tam ho polícia zatkla, na jeho zastavenie však musela použiť strelné zbrane.

Vyšetrovatelia nešpecifikovali koľko osôb sa pri incidente zranilo, len oznámili, že určujú vážnosť poranení. Mladík zjavne konal sám a nič nenaznačuje tomu, že by išlo o teroristicky ladený čin, uviedla polícia. Ďalšie informácie o motíve útoku zatiaľ nie sú známe.

Lotyš zrejme trpel duševnými problémami

Konanie mladého Lotyša, ktorý na východe Švajčiarska v nedeľu večer útočil na ľudí sekerou, pravdepodobne súviselo s jeho duševnými problémami. Informoval o tom v pondelok oblastný prokurátor Stephan Ramseyer, ktorého vyjadrenie priniesla agentúra DPA.

Sedemnásťročný učeň v remeselnom odbore na seba v priebehu tohto roka opakovane upozornil, keď dal najavo svoje násilnícke fantázie. O duševných problémoch mladíka bola upovedomená polícia a jeho prípadom sa zaoberala tzv. krízová intervenčná skupina - experti však dospeli k záveru, že nie sú potrebné dodatočné opatrenia.

Lotyš ozbrojený sekerou sa pohyboval v centre obce Flums v kantóne St. Gallen, pričom najskôr napadol odzadu manželský pár s dieťaťom v kočíku. Z napadnutej rodiny utrpel muž ťažké zranenia, zatiaľ čo žena bola zranená ľahko.

Útočník následne zranil aj motoristov, ktorí pribehli obetiam na pomoc, a ukradol jedno z vozidiel. S tým vzápätí havaroval a ďalej preto unikal pešo až na čerpaciu stanicu, kde napadol ďalších motoristov. Celkove tak spôsobil zranenia siedmim osobám - piatim ženám a dvom mužom.

Po privolaní polície na uvedenú čerpaciu stanicu sa násilník odmietal vzdať a policajti preto použili proti nemu výstrely, aby zabránili jeho ďalšiemu úteku a mohli ho zadržať. Mladík pritom podľa DPA utrpel nešpecifikované zranenia.

Viac o téme: SekeraPolícia ŠvajčiarskoFlums
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu