Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Unikátne FOTO, ktoré sa len tak nevidí: Päť exprezidentov pokope

Bývalí americkí prezidenti
Bývalí americkí prezidenti (Zdroj: SITA/AP)

COLLEGE STATION - Všetkých päť žijúcich bývalých amerických prezidentov sa v sobotu stretlo v texaskom meste College Station na koncerte pre obete najnovších ničivých hurikánov, ktoré zasiahli Texas, Floridu, Portoriko a Americké Panenské ostrovy. Na jednom pódiu sa tak objavili demokrati Barack Obama, Bill Clinton a Jimmy Carter spolu s republikánmi Georgeom Bushom starším a Georgeom Bushom mladším.

Koncert sa konal na miestnej štátnej univerzite, ktorá hostí prezidentskú knižnicu Georgea Busha staršieho. 93-ročný politik trpí Parkinsonovou chorobou a na scéne sa objavil na invalidnom vozíku. V publiku bola aj jeho žena Barbara a manželka Georgea Busha mladšieho, Laura. Prosba o pomoc, ktorú podporili prezidenti, vyniesla od 7. septembra už 31 miliónov dolárov.

Unikátne FOTO, ktoré sa
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA/AP)

Súčasný šéf Bieleho domu Donald Trump sa nedostavil. V sobotu nahral video s pozdravom, v ktorom sa však vyvaroval kritike svojich predchodcov, čo často robieval v minulosti. Exprezidentov naopak chválil. Tí sa o ňom však vo svojich krátkych prejavoch nezmienili, podľa AP nepadli žiadne politické výroky. Prezident Goerge Bush starší už prejav nemal, ale usmieval sa na publikum a mával mu.

Na koncerte vystúpila ako prekvapenie Lady Gaga, okrem nej zahrala napríklad aj country skupina Alabama alebo gospelová legenda Yolanda Adamsová.

Viac o téme: CharitaHurikánPrezidentiSpojené štátyCollege Station
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu