Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Za terorom v Marseille možno stál aj brat útočníka: Polícia si na celú vec posvieti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MARSEILLE/FERRARA - Brata útočníka tuniského pôvodu, ktorý minulú nedeľu dobodal na smrť dve ženy pred železničnou stanicou vo francúzskom meste Marseille, zatkli na území Talianska pre podozrenie z terorizmu. Oznámila to dnes talianska polícia, ktorej vyhlásenie priniesla agentúra DPA.

Dvadsaťpäťročného Anisa Hanachiho, ktorý je bratom 29-ročného útočníka Ahmeda Hanachiho, podľa zverejnených údajov zatkli v sobotu vo Ferrare na severe Talianska po tom, ako na neho francúzske orgány vydali zatykač. Samotného Ahmeda Hanachiho bezprostredne po útoku v Marseille zastrelila vojenská hliadka.

Zatknutý brat útočníka je podozrivý z členstva v teroristickej skupine a spolupáchateľstva pri uvedenom čine. Ďalšie podrobnosti by mala talianska polícia zverejniť na tlačovej konferencii, ktorú usporiada v pondelok dopoludnia.

K útoku v Marseille, ktorého obeťami sa stali dve ženy vo veku 17 a 21 rokov, sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. Páchateľ v minulosti žil v talianskom meste Aprilia, kde si vzal za manželku istú Talianku. Pár sa podľa talianskych médií v roku 2014 rozišiel.

Viac o téme: Páchateľútok Marseille
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu