Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trump si zgustol na vodcovi KĽDR: Snaha o rokovanie s raketovým mužíčkom je márnenie času

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump dnes uviedol, že odhovára svojho ministra zahraničných vecí od pokusov rokovať so Severnou Kóreou o jej jadrovom programe. "Povedal som Rexovi Tillersovovi, nášmu úžasnému ministrovi zahraničných vecí, že márni čas snahami o rokovania s raketovým mužíčkom," napísal Trump na Twitteri, pričom použil svoju obľúbenú prezývku pre severokórejského vodcu Kim Čong-una.

"Šetri si energiu Rex. Urobíme to, čo je potrebné urobiť," pokračoval ďalej šéf Bieleho domu, ktorého citovala agentúra Jonhap. Tillerson v sobotu vôbec po prvý raz priznal, že Spojené štáty sú v priamom kontakte so Severnou Kóreou. Sondujú pritom, či by bol Pchjongjang ochotný rokovať o svojom jadrovom a raketovom programe. 

Podľa Tillersona má Washington spojenie s KĽDR prostredníctvom niekoľkých priamych komunikačných kanálov. Šéf americkej diplomacie to uviedol počas návštevy Číny, kde rokoval aj o severokórejskej jadrovej hrozbe. 

Americké ministerstvo zahraničných vecí však v sobotu doplnilo Tillersonove slová vyhlásením, že predstavitelia Severnej Kórey zatiaľ neprejavili žiadnu ochotu rokovať o zastavení skúšok jadrových zbraní a ukončení jadrového programu KĽDR, uviedla agentúra DPA.   

Viac o téme: USADonald TrumpKim Čong-unKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu