Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Našich turistov v Chorvátsku ohrozuje požiar!

Oheň sa podarilo zastaviť tesne pred turistickým strediskom. V noci sa zas rozhorel Zobraziť galériu (8)
Oheň sa podarilo zastaviť tesne pred turistickým strediskom. V noci sa zas rozhorel

Aktualizované 0:15

ŽIVOGOŠČE – Obľúbené turistické stredisko na Makarskej riviére neďaleko mesta Podgora, ktoré navštevujú predovšetkým slovenskí a českí turisti v stredu opakovane zachvátil veľký požiar. Bleskovky o tom priebežne informujú priamo z Chorvátska turisti.

Obľúbené turistické centrum Živogošče zachvátili v noci plamene. Po prvom požiari, ktorý sa rozhorel po sedemnástej hodine medzi obcou Živogošče a miestnou časťou Blato na neďalekom kopci pri mori, prepukol v noci krátko pred jedenástou hodinou ďalší požiar priamo medzi domami v časti Blato.
Podľa informácií priamo z miesta prepukla panika. Plamene šľahali do veľkej výšky a vietor do okolia roznášal iskry. Pred ohňom z miesta utekali turisti a obyvatelia, ktorí zachraňovali svoje veci a predovšetkým automobily.

Pred polnocou sa otočil vietor, ktorý iskry nasmeroval späť do lesa a pomohol tak hasičom zachrániť domy na okraji lesa. Ešte okolo polnoci na miesto prichádzali ďalšie a ďalšie jednotky. Hasiči sa pri zásahu sústredili na záchranu domov v obci a oheň v lese nechali horieť. V prípade, že sa oheň v okolí Živogošče nepodarí dostať v noci pod kontrolu, ráno sa očakáva prílet špeciálnych hasičských lietadiel.

Prvý požiar sa podvečer rýchlo šíril od mora smerom k obývanej oblasti. Na hranici obce sa ho podarilo udržať niekoľkým jednotkám privolaných hasičov. Chorvátski hasiči ho okolo 19. hodiny dostali pod kontrolu. Druhý požiar sa rozhorel na inom mieste a jeho rýchlemu šíreniu na okraj strediska pomohol nepriaznivý smer vetra od mora.

Situáciu monitorujeme priamo na mieste a článok priebežne dopĺňame o nové informácie.

Našich turistov v Chorvátsku
Zobraziť galériu (8)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu