Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slovenský študent v Thajsku: Diplom dostal od princeznej

Patrik si diplom prebral z rúk princeznej Maha Chakri Sirindhorn. Zobraziť galériu (2)
Patrik si diplom prebral z rúk princeznej Maha Chakri Sirindhorn.

BANGKOK - Kým väčšina Slovákov chodí na zahraničné štúdiá do európskych krajín či Severnej Ameriky, nájdu sa aj takí, ktorí uprednostnia exotické krajiny.

Príkladom 27-ročný Nitran Patrik Slovik, ktorý na thajskej univerzite Chulalongkorn vyštudoval medzinárodnú ekonomiku a financie. Patrik dostal na tradičnej thajskej promócii, pre nás plnej nezvyčajných aktov, diplom z rúk thajskej princeznej.

Patrik predtým študoval na Ekonomickej univerzite v Bratislave a zlákala ho Ázia. Sám tvrdí, že to bolo potenciálom, ktorým tento kontinet pre budúcnosť disponuje, a chcel spoznať inú kultúru. A keďže Thajsko ponúka podľa jeho slov stále sa zlepšujúce školy, vybral si túto krajinu v juhovýchodnej časti najľudnatejšieho kontinentu. Okrem toho študoval niekoľko mesiacov aj v Šanghaji.

Na promóciu si musel dať ušiť špeciálny tmavomodrý oblek, bielu košeľu, bielu róbu so zlatými pásikmi a kúpiť kravatu s logom univerzity. Titul dostal od princeznej Maha Chakri Sirindhorn (52) a odovzdávanie diplomu sprevádzalo viacero úkonov. „Na pódiu pred princeznou bolo číslom označených desať bodov. Na každom z tých stanovíšť bolo treba urobiť nejaký úkon, napríklad natočiť telo, ukloniť sa, správne pohnúť zápästím a podobne,“ napísal nám Patrik.

Samotnú princeznú si však absolventi fotografovať nemohli. Mladý Slovák sa však pýši diplomom školy, ktorá udelila čestné doktoráty osobnostiam, ako sú bývalý americký prezident Bill Clinton, exprezident JAR Nelson Mandela či prvý ponovembrový prezident Československa Václav Havel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu