Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na frankfurtskom letisku zneškodnili neporušenú bombu z druhej svetovej vojny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemeckí pyrotechnici v noci nadnes úspešne zneškodnili neporušenú bombu pochádzajúcu z druhej svetovej vojny, ktorá bola objavená v utorok v blízkosti terminálu č. 2 letiska vo Frankfurte nad Mohanom. Informuje o tom agentúra DPA.

Americkú bombu s hmotnosťou 50 kilogramov našli robotníci pri výkopových prácach pre novú železničnú trasu. Nález viedol k čiastočnej evakuácii terminálu a piatich hotelov, oznámila miestna polícia. Situácia letový poriadok neovplyvnila, blízku diaľnicu A3 však museli po polnoci uzavrieť.

Pyrotechnici z neďalekého mesta Darmstadt ukončili zneškodňovanie bomby o 01:30 h, čo znamená, že ulice boli opätovne sprístupnené a hostia sa mohli vrátiť do svojich hotelov. Stavebné práce na frankfurtskom medzinárodnom letisku - najväčšom v Nemecku - sú súčasťou nového developerského projektu s názvom Gateway Gardens, v ktorom sa budú nachádzať kancelárie, hotely a maloobchodné prevádzky.

Začiatkom mesiaca viedol nález 1,8-tonovej nevybuchnutej bomby z druhej svetovej vojny k evakuácii 60.000 ľudí vo frankfurtskej miestnej časti Westend. Jedna z najväčších evakuačných akcií v povojnových dejinách Nemecka sa dotkla aj pacientov miestnych nemocníc a veľkého počtu seniorov. Podobné operácie sú v Nemecku bežné aj 72 rokov po skončení druhej svetovej vojny.

Viac o téme: BombaFrankfurt nad Mohanom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu