Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Brutálna bitka na strednej škole: Tvrdé rany učiteľa a výkriky zúfalej žiačky

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: YouTube)

RICHARDS BAY - Nad brutálnym činom učiteľa strednej školy sa pozastavuje rozum. Takéto praktiky deti na našich školách nepoznajú. Vystrašená žiačka si vytrpela od svojho triedneho poriadnu bitku. Na videu je zachytený srdcervúci plač trpiaceho dievčaťa. Pedagógovi bola okamžite pozastavená vyučovacia činnosť a vedie sa voči jeho osobe vyšetrovanie.

Na verejnosti sa objavilo video pochádzajúce z jednej zo stredných škôl v meste Richards Bay v Južnej Afrike. Brutálne zábery zachytávajú vyučujúceho ako surovo bije svoju žiačku. Učiteľ najprv chytil jedného žiaka, ktorý si vyslúžil ranu ako prvý. Keď jeho spolužiačka videla, čo sa v triede odohráva dostala strach a chcela z miestnosti ujsť. Nepodarilo sa.

VIDEO Brutálna bitka na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Tínedžerka sa dostala k dverám, otvorila ich a chcela sa dostať do bezpečia. Brutálny učiteľ bol ale rýchlejší, zachytil ju a násilím ju vtiahol späť do triedy. Začal sa násilný boj medzi pedagógom a jeho študentkou. Pri zápase učiteľ svojej žiačke stiahol vrchný diel školskej uniformy a presunul ju do stredu triedy. Dievča sa snaží brániť, no nemá najmenšiu šancu. Učiteľ, ktorý v ruke držal trstenicu vystrašenej žiačke uštedril niekoľko rán. Nemal pritom žiadne zľutovanie.

Výkriky a zvuk trstenice

Údery prichádzajú stále znova a znova. Je počuť zúfale výkriky dievčaťa, ktoré v tej chvíli prežívalo peklo. Aj napriek všetkému sa študentka nevzdala a snažila sa ujsť na chodbu. Podarilo sa a pri úteku ju sprevádzal smiech a vtipkovanie spolužiakov.

VIDEO Brutálna bitka na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Používanie telesných trestov bolo pritom v Južnej Afrike zakázané už pred 20 rokmi. Po prepuknutí škandálu boli kroky učiteľa odsúdené aj zo strany Ministerstva školstva provincie KwaZulu-Natal (KZN). Priznali aj to, že učiteľovi pozastavili činnosť do doby ukončenia vyšetrovania. "Pedagóg, ktorý je zachytený na videu, ktorý brutálne zbil študenta, dostane výpoveď," vyjadril sa hovorca KZN pre vzdelávanie Kwazi Mthethwa. Informoval aj o tom, že bude páchateľ za svoje činy potrestaný. "Chceme poslať jasnú správu, že v našich školách a vzdelávacích zariadeniach nebudú tolerované telesné tresty," dodal.

VIDEO Brutálna bitka na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Je smutné, že telesné trestanie je v krajine zakázané už od 1997, no niektorí učitelia v juhoafrických školách ich aj naďalej praktikujú. Pán pedagóg na videu je zdá sa jedným zo zástancov využívania násilia. Aké zranenia utrpela zbitá žiačka nie je známe. Pravdepodobne však neutrpela len fyzické zranenia ale aj psychické.

Za posledné obdobie unikli okrem tohto aj ďalšie videá zachytávajúce fyzické trestanie žiakov. Predpokladá sa, že všetky pochádzajú zo spomínanej provincie. Mthethwa priznal, že sa vyšetruje, o ktoré školy išlo. "Deti majú právo byť oslobodené od všetkých foriem násilia. Vzdelávať sa a nesmie sa s nimi zaobchádzať krutým, neľudským a ponižujúcim spôsobom. Pracujeme nepretržite, aby sme identifikovali školy a prijmeme vážne opatrenia, keď ich nájdeme," uzavrel Mthethwa

Viac o téme: ŽiačkaUčiteľBitkaJužná Afrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu