Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pani v ružovom ohlási jadrovú vojnu: VIDEO Predstavujeme najznámejšiu postavu KĽDR po Kimovi

Ri Čchun-hi Zobraziť galériu (2)
Ri Čchun-hi (Zdroj: YouTube)

PCHJONGJANG - Vášnivý prejav, emócie a neskutočný pátos pri oznamovaní správ. Toto je najznámejší hlas na obrazovke v diktatúre Severnej Kórey. Staručká 74-ročná hlásateľka je veľkou hviezdou. Svet však o nej vie iba málo. Bude zrejme prvá, ktorá ohlási začiatok jadrovej vojny.

V tradičnom ružovom kórejskom odeve sa divákom prihovára v štátnej severokórejskej televízii Ri Čchun-hi už štyri dekády. V televízii pôsobila od roku 1971 do roku 2012. Neskončila však. Stále sa vracia sa na obrazovku vo výnimočných prípadoch. Jej výrazný hlas znie ako úder bleskom pre publikum.

S radosťou vie oznámiť úspešný test jadrovej hlavice či so slzami v očiach smrť najvyššieho lídra krajiny. Vraj ju má Kim Čong un rád pre jej veľmi emotívny prejav.

Takto ohlásila test vodíkovej bomby

Ri sa narodila do chudobnej rodine v meste Tongchong. I ba tri roky jej stačili na to, aby sa prepracovala na hlavnú hlásateľku televízie. Za čas, čo pôsobí v štátnej televízii, prežila diktátorské čistky. Iní jej kolegovia toto povedať nemôžu.

Takto ohlasovala smrť vodcu Kim Ir Sena

V´daka svojej práci si užíva kontakty s armádnymi a politickými špičkami Severnej Kórey. Vie si tiež užiť luxus, býva v drahom byte a chodí do luxusných reštaurácií, uvádza BBC.

Viac o téme: Severná KóreaRi Čchun-hi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu