Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Posun v prípade dievčatka (9) zmiznutého zo svadby v Alpách: Muža obvinili z únosu

Stratená Maelys Zobraziť galériu (3)
Stratená Maelys (Zdroj: Foto: TASR/AP/Gendarmerie Nationale)

PARÍŽ - Nemenovaného muža obvinili z únosu v súvislosti so zmiznutím deväťročného dievčatka, ktoré sa stratilo zo svadobnej hostiny vo Francúzskych Alpách. Podľa spravodajského portálu BBC je to jeden z dvojice 34-ročných mužov, ktorých vo štvrtok a piatok zadržali v súvislosti s pátraním po Maëlys de Araujo, no po vypočutí ich prepustili.

Informoval o tom prokurátor z mesta Grenoble s tým, že muž, ktorý sa zúčastnil na svadbe, vytrvalo odmieta obvinenia, vyšetrovacích sudcov však nepresvedčil a rozhodli sa ho zadržať. Vzniesli pritom proti nemu obvinenia z únosu, protiprávneho väznenia alebo svojvoľného zadržiavania maloletej osoby mladšej ako 15 rokov.

Podozrivý muž je priateľom ženícha a ženíchovho otca. Nebol pozvaný na hostinu, ale prišiel na neskorší drink. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu polícia našla dôkaz DNA v jeho aute, ktoré vzbudilo okamžite pozornosť, keď ho majiteľ po svadbe umyl. Polícii povedal, že tak urobil preto, lebo ho chcel predať.

Posun v prípade dievčatka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/Gendarmerie Nationale)

Podozrivý žije v dedine päť kilometrov od Le Pont-de-Beauvoisinu a bol už v minulosti odsúdený za vandalizmus a drogové delikty. Pripustil, že dievča nastúpilo do jeho auta. "Povedal, že dievča do auta nastúpilo s malým chlapcom, aby sa pozreli, či je pes (podozrivého) v batožinovom priestore," povedal právny zástupca agentúre AFP.

Zmiznutie dievčatka

Po tom, ako dieťa zmizlo z oslavy v Le Pont-de-Beauvoisin, spustili úrady rozsiahle pátranie, do ktorého sa zapojili stovky dobrovoľníkov. Maëlys naposledy videli 27. augusta okolo 15:00. Policajné psy jej pach stratili na parkovisku, čo naznačuje, že mohla nasadnúť do nejakého auta alebo ju doň niekto naložil nasilu. Polícia v uplynulých dňoch vypočula okolo 250 možných svedkov, okrem svadobných hostí aj ľudí z ďalších dvoch akcií, ktoré sa konali v blízkosti.

Stratená Maelys
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR/AP/Gendarmerie Nationale)

Jeden zo svadobčanov, označený len ako Gregory, povedal Le Parisien: "DJ nám večer oznámil do mikrofónu, že zmizlo dieťa. Všetci ho zrazu začali hľadať v hlavnej sále aj vonku. Boli to mučivé chvíle." Spočiatku sa predpokladalo, že mohlo zaspať po tom, čo sa hralo na skrývačku, ale nikomu sa ho nepodarilo objaviť.

Viac o téme: SvadbaZmiznutieDievčatkoMaëlys de Araujo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu