Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hurikán Harvey pripravuje ľudí o pokoj: Nariadili evakuáciu 20-tisícového mesta

Evakuácia obyvateľov Dickinsonu
Evakuácia obyvateľov Dickinsonu (Zdroj: SITA/AP/Yi-Chin Lee)

DICKINSON — Americké úrady prikázali v pondelok povinnú evakuáciu mesta na juhovýchode Texasu s približne 20-tisíc obyvateľmi, ktoré postihli záplavy v dôsledku hurikánu Harvey. Polícia v meste Dickinson oznámila, že povinná evakuácia začína platiť od 14:00 miestneho času. Dickinson je nízko položené mesto, ktoré sa nachádza asi 48 kilometrov juhovýchodne od Houstonu.

Zo zaplaveného Houstonu úrady už medzičasom evakuovali 2 000 ľudí, informoval šéf miestnej polície Art Acevedo. Podľa jeho slov sa 185 ďalších žiadostí o záchranu stále vybavuje, pričom vyriešené by mali byť do konca dňa. Acevedo nové informácie poskytol v pondelok na tlačovej konferencii k situácii v Houstone, kde zrážky v dôsledku hurikánu stále pretrvávajú. V utorok do zasiahnutej oblasti pricestuje prezident Donald Trump aj s manželkou Melaniou.

Harvey dorazil na pevninu v piatok v neskorých hodinách severovýchodne od mesta Corpus Christi ako hurikán štvrtej kategórie, odvtedy už zoslabol na tropickú búrku. Ešte predtým však spôsobil v Texase katastrofálne záplavy, ktoré si vyžiadali najmenej dve obete na životoch. Viaceré osoby sú ale nezvestné, takže toto číslo pravdepodobne ešte porastie.

Viac o téme: EvakuáciaTexasHurikán Harvey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu