Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Rusko odmieta účasť Kremľa na vražde Litvinenka

Bývalý agent ruských a sovietskych tajných služieb Alexander Litvinenko
Bývalý agent ruských a sovietskych tajných služieb Alexander Litvinenko

LONDÝN - Tvrdenia o účasti Kremľa na vražde bývalého agenta ruských a sovietskych tajných služieb Alexandra Litvinenka sú "absurdné", napísal ruský veľvyslanec v Británii v liste, ktorý zverejnil vo štvrtok popredný britský denník The Times.

Jurij Fedotov reagoval na článok z utorňajšieho vydania denníka, podľa ktorého ruská vláda Litvinenkovo zavraždenia podporovala, prípadne sa na ňom aktívne zúčastnila.

Fedotov v liste obhajoval aj nesúhlas Moskvy s vydaním hlavného podozrivého v kauze Litvinenko Andreja Lugového na stíhanie do Británie. Rusko jeho stíhanie neblokuje a je pripravené súdiť ho doma, pokiaľ britskí vyšetrovatelia predložia potrebné dôkazy, napísal ruský diplomat.

Británia v pondelok rozhodla o vypovedaní štyroch ruských diplomatov preto, že Kremeľ odmieta vydať Andreja Lugového, hlavného podozrivého z vraždy bývalého agenta KGB Alexandra Litvinenka. Známeho kritika ruského prezidenta Vladimira Putina otrávili minulý rok v Londýne. Moskva vydanie Lugového rezolútne odmieta, pričom sa odvoláva na ústavu Ruskej federácie, ktorá zakazuje vydanie ruských občanov na stíhanie do cudziny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu