Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Sudca sa vozil na zabavených športiakoch: Spravodlivosť ho dostihla, dostal osem rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRAZÍLIA - Na osem rokov väzenia odsúdili v pondelok v Brazílii sudcu, ktorý na osobné účely používal luxusné motorové vozidlá skonfiškované zadržanému exmiliardárovi Eike Batistovi. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Sudca Flavio de Souza, ktorý proti Batistovi viedol trestné konanie, bol odvolaný z funkcie v roku 2015, keď v meste Rio de Janeiro prichytili za volantom Batistovho Porsche Cayenne. Okrem toho mal de Souza vo svojej garáži zaparkované ďalšie Batistovo luxusné auto a privlastnil si aj jeho klavír a niekoľko náramkových hodiniek značky Rolex. Všetky uvedené predmety boli súčasťou exekúcie Batistovho majetku, ktorú nariadil súd v záujme zaplatenia jeho obrovských dlhov.

V roku 2012 mal Batista majetok v hodnote približne 30 miliárd dolárov a podľa časopisu Forbes bol najbohatším človekom v Brazílii a siedmym najbohatším na svete. Jeho majetok sa však stenčil v dôsledku chybných strategických rozhodnutí, poklesu cien ropy a akcií na svetových trhoch.  

Okrem toho bolo proti bývalému ropnému magnátovi začaté trestné konanie pre podozrenie z korupcie a prania peňazí v objeme približne 100 miliónov dolárov. V januári bol Batista vzatý do vyšetrovacej väzby v nápravnom zariadení s najvyšším stupňom stráženia.

Viac o téme: AutoSudca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu