Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Horúca novinka z Bieleho domu: Trumpov hovorca rezignoval

Sean Spicer
Sean Spicer (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Hovorca Bieleho domu Sean Spicer sa dnes rozhodol odstúpiť zo svojej funkcie. S odolaním sa na dve osoby oboznámené s jeho rozhodnutím, ktoré si neželali byť menované, o tom informovala agentúra AP.

Jeden z týchto zdrojov uviedol, že Spicer sa rozhodol na svoju funkciu rezignovať pre námietky k osobe newyorského finančníka Anthonyho Scaramucciho, ktorému dnes americký prezident Donald Trump ponúkol post riaditeľa pre komunikačnú stratégiu Bieleho domu. 

Samotný Trump údajne Spicera požiadal, aby vo funkcií hovorcu ostal. Spicer to však odmietol, pričom argumentoval práve nevhodnosťou prezidentovho výberu Scaramucciho, uviedol denník New York Times s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený s kauzou.

Riaditeľ pre komunikačnú stratégiu Bieleho domu zodpovedá za prípravu a realizáciu dennej agendy prezidenta, a to aj prostredníctvom mediálnych kampaní. Okrem toho koordinuje tiež prípravu dôležitých prejavov prezidenta, najmä správ pre Kongres. Túto funkciu spolu s rolou hovorcu Bieleho domu doposiaľ - po májovej rezignácií Mikea Dubkea - zastával práve Spicer. 

Viac o téme: Donald TrumpSean Spicer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu