Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Juh Anglicka sa borí s nepríjemným počasím: Silné búrky a dažde, hasiči majú plné ruky práce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

CORNWALL - Južné regióny Anglicka zasiahli v utorok a stredu prudké dažde sprevádzané silnými búrkami. V grófstve Sussex po údere bleskom začala horieť dielňa. Pre búrky v stredu ráno v Tunbridge Wells zase volali obyvatelia na pomoc hasičov 60-krát za jednu hodinu, informuje BBC. Záplavová voda v niektorých domoch dosiahla hĺbku jedného metra a v najviac zasiahnutých oblastiach ju hasičom pomáhali odčerpávať členovia Červeného kríža. Požiarnikov privolali aj k sídlu pri meste Newhaven, kde tiež udrel blesk. Úrady nehlásili žiadnych zranených.

Prudká povodeň sa v dôsledku silného dažďa prehnala v utorok popoludní aj obcou Coverack v juhozápadnom grófstve Cornwall. Tamojší obyvatelia hlásili zablokované cesty či krupobitie, pričom krúpy boli údajne veľké ako 50-pencová minca a rozbíjali okná. Voda zasiahla približne 50 domov. Podľa obecnej rady prvé správy o povodni začali ľudia hlásiť už okolo 15:40 miestneho času (16:40 SELČ). Jeden človek pri záplave uviazol v prístavku svojho domu, ďalších šesť zase na streche. Pri záchrane ľudí zo strechy zasahoval vrtuľník.

Podľa britského meteorologického ústavu záplavu v Coveracku spôsobili silné búrky a dažde, ktoré okrem Cornwallu potrápili aj grófstvo Devon. Podľa hovorcu obecnej rady voda spôsobila štrukturálne škody na niektorých nehnuteľnostiach aj na jednej z ciest. Jeden z miestnych hotelov ponúkol obyvateľom, ktorí sa nemôžu vrátiť do svojich domovov, dočasné ubytovanie.

Viac o téme: PočasieDážďBúrkaAnglicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu