Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ohavný čin Afganca, na stanici vo Viedni dobodal a zmrzačil ženu: Dostal exemplárny trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

VIEDEŇ - Na doživotie odsúdili v pondelok vo Viedni 27-ročného Afganca, ktorý svoju expriateľku bodol vreckovým nožíkom päťkrát do hlavy. Dvadsaťdvaročná žena útok prežila, zostali jej však trvalé následky - je spolovice ochrnutá a odkázaná na pomoc.

Porota uznala muža jednomyseľne vinným z trestného činu pokusu o vraždu, ktorý podľa sudcu vykonal mimoriadne brutálnym, strašným a zákerným spôsobom. Verdikt by mal mať aj preventívny účinok, informovala agentúra APA.

Súd súčasne priznal žene odškodné vo výške 50.000 eur a zaviazal Afganca na úhradu všetkých nákladov spojených so starostlivosťou o ňu.

Obhajoba avizovala odvolanie a žiadosť o zrušenie rozsudku, takže tento nie je zatiaľ právoplatný. Ku krvavému incidentu došlo 12. júla 2016 na jednej zo staníc viedenského metra. Obžalovaný, ktorý tvrdí, že do Rakúska ušiel ako hudobník a básnik pred hnutím Taliban, sa tam nemohol zasnúbiť s vyhliadnutou vzdialene príbuznou nevestou, pretože nedokázal ako pomocný robotník predložiť 11.000 eur požadovaných jej príbuznými.

Afganec a jeho krajanka tak zostali tajne priateľmi, avšak ich vzťah sa neustále zhoršoval. Zatiaľ čo žena ukončila štúdium, vyučila sa za učiteľku v materskej škole, navštevovala autoškolu i večerný kurz angličtiny a navyše prestala nosiť šatku na hlave, jej partner nepracoval, žil z podpory štátu a oddával sa alkoholu a drogám.

Keď mu žena oznámila, že sa s ním chce rozísť, počkal si Afganec na ňu so zatváracím nožíkom. Ešte predtým sa inej žene stihol "pochváliť", že ju zavraždí.

 

Viac o téme: ViedeňAfganec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu