Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V pražskej zoo šlo gorilám o život!

Gorily sa našťastie ku Zobraziť galériu (2)
Gorily sa našťastie ku "klincovej pochúťke" nedostali. (Zdroj: Blesk.cz)

Gorilej tlupe v pražskej zoologickej záhrade išlo včera doslova o život. Do výbehu niekto hodil jablká poprepichované klincami! Gorily zachránilo, to, že "lahôdku" našiel skôr chovateľ ako zvieratá.

Chovateľ Marek Ždánský objavil 'smrtonosné' jablká pri pravidelnej kontrole vonkajšieho výbehu o ôsmej ráno. "Vyzerá to tak, žek jablká do výbehu niekto hodil včera večer. Našťastie pršalo, tak boli gorily vo vnútornej části expozície," hovorí chovateľ Marek Ždánský. Ak by boli vonku, určite by ich chceli zjesť. "Jablká patria medzi ich obľúbené ovocie. Okrem mláďaťa Tatu by ho s chuť zjedla každá. A to by bolo hrozné," hovorí chovateľ.

V pražskej zoo šlo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Blesk.cz)
V najlepšom prípade by ich klince iba zranili. "Mohli by si prepichnúť jazyk alebo by sa im klinec mohol zabodnúť do podnebia. Ošetrenie zranenia by znamenalo narkózu a komplikácie. To by ale bol ten lepší prípad. Klince mohli gorily aj zabiť! Som z toho zdrvený. Veď tie zvieratá nikomu nič neurobili!" sťažuje sa chovateľ.

Po incidente plánuje zoo posilniť ochranu areálu. Začne monitorovanie vonkajších priestorov a kamery sa nezamerajú len na zvieratá, ale i návštevníkov. Zoo požiadala o pomoc aj verejnosť po pátraní po podozrivej osobe, ktorá mohla hodiť gorilám jablká s klincami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu