Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zrútený dom v Taliansku vydal všetky svoje obete: Posledné telo patrilo chlapcovi (†8)

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Ciro Fusco/ANSA via AP)

RÍM - Záchranári vytiahli spod trosiek zrúteného päťposchodového obytného domu v juhotalianskom meste Torre Annunziata telá všetkých ôsmich osôb, ktoré boli v piatok vyhlásené za nezvestné. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie miestneho hasičského zboru zverejnené na Twitteri.

Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA ôsme telo, ktoré záchranári spod trosiek vytiahli dnes, patrilo osemročnému chlapcovi. Išlo o brata dievčaťa, ktorého telo sa našlo v piatok. 

Väčšina ľudí v čase zrútenia sa budovy, ku ktorému došlo v piatok okolo 06.30 h, ešte spala. Medzi nezvestnými boli matka a jej dve deti, osamotene žijúca dôchodkyňa a štvorčlenná rodina miestneho úradníka. Príčinou kolapsu budovy, ktorú definitívne objasní až vyšetrovanie za účasti expertov, mohli byť nedostatky stavebného charakteru. Na nižších poschodiach domu totiž prebiehala renovácia.

Zrútený dom v Taliansku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Ciro Fusco/ANSA via AP)

Pred katastrofou podľa informácií očitých svedkov nedošlo k žiadnemu výbuchu, ale po neďalekej železničnej trati práve prechádzal vlak. Železničná spoločnosť RFI však ešte v piatok poprela špekulácie, že by za nešťastím mohli byť vibrácie spôsobené železničnou dopravou.

Viac o téme: TalianskoTorre Annunziata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu