Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Obrovská tragédia na festivale: Smrteľný pád! Akrobat zomrel pred očami 35-tisíc divákov

Akrobatovi malo zlyhať istenie. Zobraziť galériu (3)
Akrobatovi malo zlyhať istenie. (Zdroj: YouTube)

MADRID - Na festivale Mad Cool v Madride zomrel v piatok večer akrobat po páde z výšky 30 metrov. Smrteľnej nehode sa prizeralo 35-tisíc návštevníkov. Napriek tragédii sa organizátori rozhodli pre nepochopiteľný čin. Pokračovali v ďalších vystúpeniach, akoby sa nič nestalo.

Vera (†17) sa zabila na dovolenke v Španielsku: Za všetko môžu iba dve slová inštruktora

Pedro Aunion Monroy (42) predvádzal svoj kúsok v malej klietke nad davom za sprievodu skladby Purple Rain od speváka Princea. Predpokladá sa, že bol zaistený lanom okolo pása, ale to sa buď uvoľnilo alebo roztrhlo a on sa zrútil na zem z výšky okolo 30 metrov.

VIDEO Obrovská tragédia na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

"Zavládol zmätok a pôvodne sa ľudia domnievali, že je to súčasť vystúpenia," povedal podľa portálu mirror.co.uk jeden zo svedkov. Na videu zo šou vidno, ako diváci kričia, keď z klietky vypadne postava. Výkon akrobata bol vysielaný aj na veľkoplošnej obrazovke a ďalšie výkriky hrôzy sa objavili po tom, čo kamera ukázala smrteľne zraneného muža na zemi.

Pedro Aunion Monroy
Zobraziť galériu (3)
Pedro Aunion Monroy  (Zdroj: FB/Pedro Aunion Monroy)

Vydesení návštevníci mohli sledovať, ako mužovi poskytujú prvú pomoc záchranári a polícia. Neskôr sa však potvrdilo, že akrobat na následky zranení zomrel. Podľa informácií na jeho Facebooku pochádza Pedro z Madridu, ale momentálne žil v Brightone. Bol riaditeľom vlastnej akrobaticko-tanečnej spoločnosti. Priatelia a rodinu mu vzdali hold na sociálnych sieťach.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

Podľa španielskych novín El Mundo bol ďalší program odložený na asi 30 minút, pokým polícia konzultovala s organizátormi festivalu, či môžu pokračovať. Nakoniec vraj z bezpečnostných dôvodov rozhodli, že áno, za čo si zožali od fanúšikov vlnu kritiky. Tá sa zniesla aj na členov kapely Green Day, ktorá vyšla na pódium po smrteľnej nehode. Tí sa však na Twitteri ospravedlnili, že o ničom nevedeli.

Viac o téme: FestivalPádSmrťAkrobat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu