Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Egyptom otriasol bombový útok: 23 mŕtvych a desiatky zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/#Aalalam)

KÁHIRA - Najmenej desať príslušníkov egyptských bezpečnostných zložiek prišlo dnes o život pri samovražednom bombovom útoku na vojenskom stanovišti na severovýchode Sinajského polostrova. Po výbuchu sa kontrolný bod stal terčom prudkej paľby, informuje agentúra AP.

Podľa miestnych predstaviteľov samovražedný bombový útočník vrazil svojím vozidlom na stanovište južne od Rafahu a desiatky maskovaných militantov spustili paľbu. Medzi mŕtvymi je aj vysokopostavený dôstojník špeciálnych síl, pričom najmenej 20 ďalších osôb utrpelo zranenia. Žiadna ozbrojená skupina sa zatiaľ k útoku neprihlásila. Egypt musí v týchto rokoch čeliť stupňujúcemu sa povstaniu na severe Sinaja, na ktorom sa zúčastňujú prevažne militanti napojení na skupinu Daeš.

Bilancia útoku na Sinaji sa zvýšila na 23 mŕtvych a desiatky zranených

Najmenej 23 príslušníkov egyptských bezpečnostných zložiek prišlo dnes o život a 33 ďalších utrpelo zranenia pri samovražednom bombovom útoku na vojenskom stanovišti na severovýchode Sinajského polostrova.  Po výbuchu sa kontrolné stanovište stalo terčom prudkej paľby, informovala agentúra AP. Ide o jeden z najkrvavejších útokov v regióne za posledný rok. Pôvodné správy hovorili o desiatich obetiach, neskôr však v troskách zničených budov našli ďalšie telá. 

Agentúra DPA - s odvolaním sa na zdroj z egyptských bezpečnostných síl - informovala o 26 mŕtvych a 21 zranených.  Podľa miestnych predstaviteľov samovražedný bombový útočník vrazil svojím vozidlom na stanovište južne od Rafahu a desiatky maskovaných militantov následne spustili paľbu. Medzi mŕtvymi je päť policajtov a tiež vysokopostavený dôstojník špeciálnych síl. 
      

Viac o téme: Bombový útokEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu