Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia zrejme zmarila teroristický útok: Cieľom obľúbená dovolenková destinácia Slovákov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MADRID - Jeden zo štyroch podozrivých z podpory Daeš, ktorých zadržali v stredu na španielskom ostrove Malorka, pripravoval podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov teroristický útok.

 Predpokladaný džihádista chcel podľa získaných indícií zaútočiť nožom na chodov na radničnom námestí v meste Inca asi 30 kilometrov severovýchodne od metropoly ostrova Palma de Mallorca, informoval dnes po výsluchu zadržaného vyšetrujúci sudca v Madride. Pred sudcu v Madride predviedli dnes aj ďalších troch zadržaných na Malorke, pričom po výsluchu vyšetrujúci sudca rozhodol o uvalení vyšetrovacej väzby na všetkých štyroch podozrivých.

K ich zadržaniu v rôznych lokalitách španielskeho ostrova došlo po asi dvojročnom vyšetrovaní. Našli sa u nich videomateriály velebiace džihádistov, jeden zo zadržaných sa mal usilovať aj o nábor detí do služieb Daeš. V Španielsku zadržali podľa aktualizovaných informácií tamojšieho rezortu vnútra od roku 2015 celkove 223 predpokladaných islamistov. V stredu došlo aj k zadržaniu podozrivých z kontaktov s Daeš v anglickom Birminghame a v Dortmunde v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Viac o téme: TerorizmusŠpanielskoMalorkaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu