Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Česku horí a vybuchuje sklad propán-butánových fliaš: Jeden mŕtvy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: HAZZ)

PRAHA - V meste Planá v okrese Tachov na západe ČR vypukol dnes požiar skladu propán-butánových fliaš. Dochádza k reťazovým výbuchom. Zdravotníci ošetrili jednu osobu, k miestu požiaru sa však zatiaľ nemôžu priblížiť. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Zatiaľ jednu obeť si vyžiadal požiar skladu propán-butánu v Planej v okrese Tachov. Potvrdil to hovorca krajskej záchrannej služby Martin Brejcha. Totožnosť mŕtveho zatiaľ nie je známa. Na mieste reťazovo vybuchli desiatky propán-butánových fliaš, zdravotníci ošetrili dvoch mužov a jedného z hasičov, z okolitých domov boli evakuovaní ľudia. V mieste požiaru je byť životu nebezpečné. Zhruba od 12:00 oheň sleduje posádka policajného vrtuľníka.

V sklade, ktorý podľa zistení patrí súkromnej osobe, bolo 600 až 700 tlakových fliaš, z toho len zhruba stovka prázdnych. "Sklad stále horí, dochádzalo k reťazovým výbuchom, ale už (okolo 11:30) ustali. Miesto je uzavreté," dodala hovorkyňa Tachovskej polície Dagmar Jiroušková.

"Máme tu tri výjazdové skupiny. Ošetrili sme jedného muža s ľahším zranením, ktorý bol potom ponechaný na mieste. Druhý muž utrpel postinhalačnú traumu a po ošetrení sme ho odviezli na interné do nemocnice v Stode. Nebol ale ohrozený na živote," uviedol Brejcha. Potvrdil, že pri zásahu sa zranil jeden hasič, ktorý bol s úrazom nohy prevezený na chirurgickú ambulanciu nemocnice vo Stod.

Zástupca primátora Plané Pavel Nútil na stránkach obce uviedol, že bola zastavená doprava v Nádražnej ulici a prevádzka vlakov. Vlaky sa podľa polície rozbehli po 12:00. Oheň na Nádražnej ulici bol nahlásený po 10.00 h.

Viac o téme: PožiarTachov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu