Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia na severe Bangladéša: Dodávka s cementom sa prevrátila, najmenej 17 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DHÁKA - Najmenej 17 ľudí zahynulo dnes po tom, ako sa dodávka prevážajúca cement prevrhla do priekopy pri ceste v severnej časti Bangladéša. S odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície o tom informovala agentúra DPA.

Z osôb vezúcich sa v dodávke 12 zahynulo priamo na mieste havárie. Ďalších päť zomrelo v nemocnici. Nákladné auto sa zrútilo z diaľnice v kraji Rangpúr asi 220 kilometrov severozápadne od metropoly Dháka. Osem osôb hospitalizovali so zraneniami.

V nákladnom aute plne naloženom vrecami cementu sa podľa polície viezlo najmenej 35 mužov a žien. Robotníci cestovali domov na oslavy moslimského sviatku prerušenia pôstu pri príležitosti ukončenia pôstneho mesiaca ramadán. Pri príležitosti tohto sviatku vyhlásila vláda na deväť dní voľno. Domov za rodinami preto cestujú desiatky tisícok  Bangladéšanov.

Bangladéš patrí ku krajinám s vysokým výskytom nehôd na cestách. Prispievajú k tomu najmä nedodržiavanie povolenej rýchlosti, preplnené komunikácie či zlý stav cestnej siete, ale aj samotných motorových vozidiel. V Bangladéši zaznamenali vlani okolo 3000 dopravných nehôd, pri ktorých prišlo o život vyše 3400 ľudí a ďalších 85000 sa zranilo.

Viac o téme: NehodaRobotníciBangladéš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu