Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Brownovi labouristi sa umiestnili pred konzervatívcami

Gordon Brown zdvihol preferencie Labour Party
Gordon Brown zdvihol preferencie Labour Party

LONDÝN - Britský premiér Gordon Brown, ktorý sa len nedávno ujal úradu, udržal svojich vládnych labouristov v prieskumoch verejnej mienky pred hlavnou opozičnou Konzervatívnou stranou.

Vyplýva to z prieskumu, ktorý v krajine zverejnili v nedeľu. Prieskum novín Sunday Mirror ukázal, že Labouristická strana má s 37 percentami mierny, dvojpercentný, náskok pred konzervatívcami.

Brown, ktorý 27. júna prevzal premiérsky úrad od Tonyho Blaira, získal podporu verejnosti za svoju reakciu na zmarené bombové útoky v Londýne a Glasgowe a záplavy, ktoré postihli niektoré časti Anglicka. Väčšina opýtaných (52 percent) povedala, že Brownovo "konanie bolo lepšie než očakávali". Rovnaká väčšina ho označila za najlepšieho lídra pre boj s terorizmom, získal o 32 percent viac ako líder toryovcov David Cameron. Brownovi dôveruje v porovnaní s Cameronom o sedem percent opýtaných viac aj čo sa týka témy životného prostredia.

Brown sa úradu ujal práve v čase, keď sa labouristi ocitli v prieskumoch verejnej mienky prvý raz po ôsmich mesiacoch pred opozičnými konzervatívcami. Ukázal to prieskum agentúry Ipsos/Mori, ktorý denník Observer zverejnil 24. júna. Aj prieskumy uskutočnené pre denníky Times, Guardian a Daily Telegraph ukázali, že väčšej podpore sa medzi Britmi momentálne tešia labouristi.

Na prieskume, ktorý uskutočnila agentúra ICM v dňoch 4. a 5. júla a ktorý v nedeľu zverejnil Sunday Mirror, sa zúčastnilo 1006 respondentov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu