Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lukašenko sa obáva prítomnosti NATO pri hraniciach Bieloruska: Spolu s Putinom chystá odpoveď!

Alexander Lukašenko
Alexander Lukašenko (Zdroj: SITA)

MINSK - Bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka znepokojuje prítomnosť síl NATO vrátane bojových bezpilotných lietadiel pri hraniciach jeho vlasti. Lukašenkove obavy zazneli na štvrtkovej schôdzke s tajomníkmi bezpečnostných rád členských krajín Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB), a to v súvislosti s blížiacimi sa bielorusko-ruskými manévrami, informovala bieloruská agentúra BelTA.

 "Okrem vojakov rozmiestňujú aj špičkové bezpilotné lietadlá. Keď som videl fotografie týchto dronov... Sú veľké ako skutočné lietadlá. Sú to bojové drony. Ale proti komu? A oni nám hovoria: upokojte sa a nerobte žiadne vojenské cvičenia. Nie! Budeme ich robiť, pretože nemôžeme ignorovať bezpečnosť našich štátov, či už Ruska, Bieloruska alebo ODKB," uviedol Lukašenko.

Poznamenal, že armády Bieloruska a Ruska pôsobia v západnom smere ako súdržný celok. "Netajíme to pred NATO ani pred nikým iným. Keďže takáto vojenské sila existuje, je zrejmé, že sa budú konať vojenské cvičenia. A my ich robíme," povedal Lukašenko.

Bielorusko-ruské manévre podľa neho neohrozujú územie žiadneho štátu. "Máme dostatok vlastného územia. Nechystáme sa nikoho dobyť. Budujeme svoju politiku berúc do úvahy ponaučenia z minulosti... Cvičíme armádu, aby sme sa uistili, že je pripravená odraziť akýkoľvek útok a spôsobiť neúnosné škody potenciálnemu nepriateľovi. Toto je náš koncept," dodal bieloruský prezident.

Viac o téme: NATOBieloruskoAlexander Lukašenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu